بیماری &
amp;quot; آلکاپتونوریا &
amp;quot; نوعی بیماری ژنتیکی است که در اثر نارسایی در فرایند تجزیهی اسیدآمینههای فنیل آلانین و تیروزین به وجود میآید. این بیماری پیامد کمبود آ نزیمی است که اسید هموجنتیسیک (آلکاپتون) را به اسید مالیل استواستیک تبدیل میکند. در اثر کمبود این آنزیم، که هموجنتیسیک اسید اکسیداز نام دارد، آلکاپتون در بدن بیمار انباشته میشود و از راه ادرار به بیرون راه مییابد.
هنگامی که درباره صفتهای زیستی معمول، پرسشهای چرایی مطرح میشود، منظور چیست ؟ وقتی ما میپرسیم چرا بعضی از انسانها پوست تیرهای دارند، چرا جانوران میخوابند یا چرا هنگام عفونت تب میکنیم، انتظار چه نوع پاسخی را باید داشته باشیم؟ زمانی که میپرسیم چرا صفت شایعی که از ژنها تاثیر میپذیرد، آن گونه است که هست، آیا به نوع متفاوتی از پاسخ نیاز نداریم ؟
چند سال است که پژوهشگران در جستوجوی راههای کارآمدی برای تولید سوختهای زیستی از گیاهان هستند. اما این نگرانی وجود دارد که این گیاهان جایگزین گیاهان زراعی راهبردی شوند. بنابراین، تولید سوخت زیستی از مواد سلولزی موجود در دورریزهای گیاهان زراعی، میتواند یک گام به پیش باشد. گروهی از پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا به روشی نوآورانه برای انجام این کار دست یافتهاند.
تبدیل مورچه به میوه
| تاریخ ارسال: 1386/11/13 |
گونهای از کرمهای حلقوی که در بدن مورچههایی با نام علمی Cephalotes atratus به صورت انگل زندگی میکند، انتهای پیازی شکل بدن مورچهها را به صورت میوهی قرمز و آبداری در میآورد. به نظر پژوهشگران این انگل برای جلب پرندگان به خوردن این مورچهها باعث این دگرگونی در ظاهر آنها میشود. پرندگانی که این مورچهها را میخورند، در واقع تخمهای این انگل را وارد بدن خود میکنند و از این راه به گسترش انگل کمک میکنند.
نقش نیاکان باستانی ما در تکامل جانوران
| تاریخ ارسال: 1388/2/20 |
نیاکان ما ممکن است دربارهی ژنها و نظریهی داروین چیزی نمیدانستند، اما میدانستند چگونه تکامل جانوران وحشی را در راستای برآوردن نیازهایشان به پیش برانند. پژوهشهای بسیاری نشان دادهاند که چگونه اهلیکردن بهطور ناگهانی پوشش اسبها را رنگارنگ کرد، به گاوها ژنهای بیشتری برای تولید شیر و رویارویی با عفونت بخشید و شاخهای گوسفندها را کوتاهتر کرد.
بررسیهای ژنتیکی خاستگاه کشاورزان اروپایی را آشکار کرد
| تاریخ ارسال: 1389/8/19 |
گروهی از پژوهشگران بینالمللی با همکاری کارشناسان DNA باستانی در دانشگاه ادلاید برای یکی از پرسشهای دیرین دربارهی خاستگاه مردمی که حدود هشت هزار سال پیش کشاورزی را به اروپا بردند، پاسخ پیدا کردهاند. این بررسیها خاستگاه نخستین کشاورزان اروپا را به خاور نزدیک باستان رسانده است که از حدود یازده هزار سال پیش در سرزمینهایی از غرب ایران تا غرب ترکیه به کشاورزی میپرداختند.
خاطرات چگونه ذخیره و بازیابی می شوند؟
| تاریخ ارسال: 1384/11/5 | نویسنده: گرگ ميلر | مترجم: علی ملائکه |
هر چه میدانیم میان دو گوش ما جا داده شده است: چکیدهای از دانستنیهای سودمند و بیاهمیت دربارهی جهان، تاریخچهی زندگیهای ما به علاوه هر مهارتی که تا به حال آموختهایم. خاطرههای هر یک از ما را منحصربه فرد می کند و به زندگی ما تداوم می بخشد. درک کردن چگونگی ذخیره شدن خاطرهها در مغز گامی ضروری به سوی درک خودمان است.
میکروبها تا 100 هزار سال در یخ زنده میماند
| تاریخ ارسال: 1386/7/18 |
میکروبهای گرفتار شده در بلورهای یخ میتوانند برای بیش از 100 هزار سال زیر 3 کیلومتر برف زنده بمانند. این یافته از این نظریه پشتیبانی میکند که شاید زندگی در دوردستها در جهانهای یخی سامانهی خورشیدی ما وجود داشته باشد. باکتریهای زنده در نمونههایی از ژرفای 4 کیلومتری جنوبگان پیدا شدهاند، گرچه برخی دانشمندان گفتهاند که آن میکروبها در پی آلودگی نوک متهها یا در آزمایشگاه به بلورهای یخ راه یافتهاند.
کوچکترین ارکید جهان کشف شد
| تاریخ ارسال: 1388/9/11 |
این کوچکترین ارکید جهان است. پهنای آن فقط 1/2 میلیمتر است و گلبرگهای شفاف آن فقط به اندازهی یک سلول ضخامت دارند. این ارکید در ریشههای گیاه بزرگتری در دامنههای شرقی آند در اکوادور پیدا شده است. از جنس Platystele به شمار میآید که 95 گونه ارکید را در بر میگیرد. بیشتر آنها بسیار ریزند. اکوادور را میتوان بهشت ارکید دانست زیرا بیش از 3700 گونه ارکید در این سرزمین یافت میشود.
هزاران سال است که زبان چنگالمانند مارها توجه مردم را به خود جلب کرده و به پیشنهاد فرضیههای گوناگونی پیرامون آن انجامیده است. در بسیاری از فرهنگها و آیینها، زبان چنگالمانند نمادی از بدجنسی و فریبکاری است. ارسطو، نخستین پژوهشگری است که در مورد اهمیت کارکردی زبان چنگالمانند مارها نظر داده است. به نظر او، این ویژگی باعث دو برابر شدن لذت احساس چشایی میشود.