
کتاب مرجع به کتابی گفته میشود که برای به دستآوردن اطلاعات دربارهی موضوعی به آن مراجعه میشود، بیآنکه نیاز باشد سراسر آن را مطالعه کنند. برخی از کتابهای مرجع که فرهنگ نامیده میشوند، واژههای یک زبان را با چگونگی تلفظ و معنی هر واژه به ما میگویند. برخی دیگر به نام دانشنامه، مقالههای کوتاه یا گستردهای دربارهی جانوران، گیاهان، کشورها، مردمان سرشناس و موضوعهای علمی و فناوری دارند.
یکی از کتابهای مرجع بسیار ارزشمند به زبان فارسی، کتاب لغتنامه است. این کتاب شامل معنای واژههای فارسی و واژههای راهیافته به زبان فارسی است و دربارهی برخی موضوعها، مقالههای کوتاه یا گستردهای دارد. علیاکبر دهخدا (1258 -1334ش) بیش از 40 سال از عمر خود را برای گردآوری مواد لغتنامه صرف کرد و بیش از 124 پژوهشگر در 64 سال کوشیدند تا آن مواد را برای چاپ آماده کنند.
دهخدا افزون بر کار سترگ لغتنامه و گردآوری امثال و حکم، نقشی بنیادی در جنبش مشروطه داشت. او از پیشگامان طنز و مقالهی سیاسی در ایران است. برخی از شعرهایش از شاهکارهای ادبیات معاصر ایران به شما میآید. او از بنیانگذاران دانشگاه تهران و از نخستین استادان آن بود. او با این کارهایش به ما آموخت که معنای درست میهندوستی همانا کوشش برای پیشرفت آن است.
کتاب دهخدا: سرگذشت کتاب مرجع در ایران پژوهش و نگارش حسن سالاری است که انتشارات محراب قلم آن را در 32 صفحه به صورت رنگی منتشر کرده است. ویرایش علمی این اثر را یونس کرامتی انجام داده است. تصویرهای این کتاب از سازمانهای مختلف و با رعایت «کپی رایت» فراهم شده و صفحهآرایی آن در موسسه فرهنگی و انتشاراتی طراحان ایماژ انجام شده است.
سخن دهخدا: «همینکه جوانها خوب درس بخوانند، فرهنگشان را بالا ببرند، بزرگترین پاداشی است که به زحمات من دادهاند. آنها بودند که به من این عشق را دادند که برای آنها چون پدری دلسوز زحمت بکشم و کار کنم.»
فروش تپاله برای چاپ لغتنامه دهخدا
 |
نویسنده: حسن سالاری
ویراستار: یونس کرامتی
ناشر: محراب قلم
تعداد صفحات: 32
قطع وزیری/جلد شومیز
سال نشر: 1392
قیمت پشت جلد: 30000 ریال
نمونه 1 نمونه 2 |
|